انبارها معمولا اهداف مناسبی برای سرقت، قاچاق و حتی فعالیت های تروریستی به شمار می روند و همواره در معرض خطر هستند. بروز چنین مسائلی می تواند کسب و کار شما را از جهت اقتصادی و حقوقی دچار مشکلات قابل توجهی کند. به همین دلیل است که اغلب مالکان انبار سیاست هایی را برای تامین امنیت انبار خود اتخاذ می کنند. در این مطلب به بررسی 5 مورد اصلی در تامین امنیت انبارها می پردازیم.
از آنجایی که انبارها معمولا از جهت عملیاتی بسیاری پرمشغله هستند و همه روزه با مشکلات لجستیکی مختلفی رو به رو می شوند. ضروری است که مالکان و کارکنان انبارها در کنار بهره وری کاری خود، توجه ویژه ای به امنیت داشته باشند. با پیروی از موارد زیر می توانید از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.
وقتی که از امنیت انبار سخن می گوییم، اولین چیزی به که ذهن خطور می کند این است که چه کسانی به انبار دسترسی دارند و چه زمانی باید دسترسی داشته باشند. برای نظارت بر این موضوع، شما باید یک سیستم با کارت های شناسایی مبتنی بر RFID به منظور شناسایی تمامی پرسنل و بازدیدکنندگان مجاز نصب کنید. هرچند، امنیت نباید از کنترل دسترسی شروع شود. واضح است که محوطه شما نیاز به فنس و دیوارکشی و یک گیت ورودی با پرسنل دارد. وسایل نقلیه همواره باید تحت نظارت باشند و با فاصله از ناحیه بارگیری پارک شوند. پردازش محموله های ارسالی و دریافتی باید تنها در محل های مشخص شده و تحت نظارت صورت گیرد. به این موضوع هم خواهیم رسید!
یک برنامه امنیتی موثر برای انبار کاملا بر فناوری های امنیتی متکی است. دوربین های مداربسته ای که تمامی گوشه ها، ورودی ها و خروجی های احتمالی و ... را تحت پوشش قرار می دهند؛ برای امنیت انبار ضروری به شمار می روند. این دوربین ها باید به صورت 24 ساعته و شبانه روزی مشغول ضبط باشند و توصیه می شود دستگاه های ضبط باید فضای کافی برای ذخیره سازی ویدئوهای 30 روز را داشته باشند.
برای اینکه از امکان تشخیص افراد در ویدئوهای ضبط شده اطمینان حاصل کنید، مهم است که سیستم مداربسته شما توسط تیمی از متخصصان طراحی و پیاده سازی گردد. عواملی مانند نصب دوربین، برنامه ریزی و انتخاب نوع دوربین مداربسته چندان که به نظر می رسد ساده نیست.
امنیت، نظارت تصویری و آگاهی از خطرات کاری گروهی به شمار می رود. به منظور تضمین امنیت انبار شما، لازم است تا تمامی پرسنل شما نقش و مسئولیت خود را در سیاست امنیتی شما کاملا درک کرده باشند. اشاره به اهمیت بررسی های امنیتی برای پرسنل، امری حیاتی برای کسب و کار شماست تا ارسال، دریافت و پردازش سفارشات به درستی صورت پذیرد.
اگر کارمندان درک کنند که چرا و چگونه باید خطرات را گزارش دهند؛ احتمال ارائه این گزارشات از سوی آنان افزایش می یابد. زیرا حتی خطرات جزئی نیز می توانند نشانه ای از یک محموله خطرناک باشند یا در آینده به شرایط پرخطرتر منجر شوند. بدیهی است که اجرای مانورهای مداوم برای آمادگی در برابر آتش سوزی، خطرات احتمالی و بلایای طبیعی نیز کاملا ضروری هستند.
حال که به اهمیت کاهش خطرات فیزیکی با آموزش ها و تجهیزات مناسب امنیتی پی بردید، بیایید در خصوص نواقص موجود در امنیت سایبری بیشتر بحث کنیم. محافظت از اطلاعات و دیتای انبارداری اهمیت فوق العاده بالایی دارد. زیرا معمولا بیشتر انبارها گزارشات عظیمی از تمامی فعالیت های مجموعه خود دارند. این گزارشات معمولا شامل ثبت محموله ها، تراکنش ها، رانندگان و وسائل نقلیه و ... است که کوهی از اطلاعات را شکل می دهند. رمزهای عبور هر چند ماه باید تغییر یابند و گزارشات کنترلی نیز باید تحت راستی آزمایی قرار گیرند تا فعالیت های مشکوک مشخص گردد. هرگونه تخطی از دسترسی فایروال باید مورد بررسی قرار گیرد و اطلاعات محرمانه باید با لایه های بیشتر امنیتی مورد حفاظت قرار گیرد.
نرم افزارهای مدیریت وضعیت به منظور اتصال سیستم های هشدار دهنده به عملیات های امنیتی توسعه یافته اند. این نرم افزارها می توانند توانایی شما را در مدیریت تعداد رو به رشد خطراتی که انبار با آنها مواجه می شود؛ کمک کنند.
نرم افزارهای مدیریتی در سیستم های امنیتی بدین منظور طراحی شده اند تا با ادغام سیستم های امنیتی خطرات امنیتی را به سرعت و با کارآیی بالا تشخیص داده و اطلاعات مربوط را به افراد مسئول ارائه دهند. بدین ترتیب، کارمندان انبار، پرسنل امنیتی، مدیران و حتی رانندگان می توانند اطلاعات مشابهی را در زمان مورد نیاز دریافت کنند.