ارتباط بیسیم یا وایرلس تا حدودی شبیه به ترافیک جاده است. تفاوت در این است که اتومبیلها برای دستیابی به سرعت و امنیت بیشتر در رانندگی، در حال حرکت مداوم و پایدار هستند، اما ارتباط بیسیم بسیار ناپایدار است. بهطور معمول، وقتی ارتباط وایرلس آغاز شود آنتنهای دستگاه شبکه، سیگنالهای وایرلس را به همه جهات ارسال خواهند نمود. بهمین دلیل سیگنالها به سادگی با یکدیگر تداخل پیدا میکنند.
همچنین، احتمال ضعیف شدن سیگنالهای وایرلس در فواصل طولانی و بین موانع فیزیکی وجود دارد. رایجترین مثال، یک سیگنال وای فای ۵ گیگاهرتز است. بر خلاف سیگنال 2.4GHz، برای سیگنال ۵ گیگاهرتزی دشوار خواهد بود که از اشیاء سخت عبور کند و با افزایش فاصله، با سرعت بیشتری از بین خواهد رفت.
برای برطرف کردن این مشکلات، از استاندارد نسل پنجم وای فای (WiFi 5)، یعنی 802.11ac، تکنولوژی بیم فورمینگ به شبکههای بیسیم معرفی گردید. بیم فورمینگ بهطور بسیار سودمند به پردازش سیگنال کمک میکند. به زبان ساده، این تکنولوژی به اکسس پوینتها و روترها در پیداکردن کلاینتها و تقویت سیگنالهای Wi-Fi در یک جهت خاص کمک میکند.
روش کار بیم فورمینگ به این صورت است: در هنگام ارسال دیتا، روترها ابتدا لوکیشن کلاینتها را تشخیص میدهند و سایر شرایط مرتبط با مسیر انتقال را جمعآوری میکنند. بر اساس این اطلاعات، روتر میتواند سیگنالها را به گونه ای متمرکز و تنظیم کند که به سمت کلاینتها هدایت شوند، در نتیجه اتصالات سریع تر و پایدارتر بوجود میآید. با ارسال هدفمند دیتا به جای ارسال دیتا در همه جهات، سیگنالهای وای فای به فواصل دورتری ارسال خواهند شد. این امر باعث کاهش برخورد بین فرآیندهای گوناگون انتقال خواهد شد.